Kerkje in Micro PapingoOp het vasteland van Griekenland ligt Zagoria, een prachtige, bergachtige streek in de provincie Epirus, waarvan Ioannina de hoofdstad is. Het gebied bestaat uit zo’n 46 dorpen, en een natuurgebied “Vikos-Aoos”, waar de huizen gebouwd zijn met de lokale leisteen, ook wel “gneis” genoemd. Zagoria ligt tussen Ioannina, Konitsa en Metsovo. Een prachtige natuur, met heldere rivieren, gebergte en de alom bekende Vikos-kloof zijn kenmerkend voor de streek. Zagoria is bij uitstek een wandelgebied, maar met de auto zijn ook vele mooie dorpen te bezichtigen en kan men genieten van de prachtige omgeving. 

Op vliegveld Aktio in Preveza landen in het zomerseizoen verschillende charters vanuit o.a. Nederland. Met een huurauto is het dan zo'n 2 uur rijden om het Zagoria gebied te bereiken. Een vakantie in Zagoria is fan ook gemakkelijk te combineren met het Ionische eiland Lefkada (Lefkas) de kustplaats Parga en omstreken.

Met de komst van de Egnatia (snelweg) is het ook een goede optie om een vlucht te boeken naar Thessaloniki, de tweede grootste stad van Griekenland. Vanaf het vliegveld ben je via de snelweg (tol) in ruim 3 uur in het Zagoria-gebied. Het is een prachtige route om te rijden. U kunt eventueel ook een combinatiereis maken met bijvoorbeeld een bezoek aan de Meteora-kloosters, schiereiland Pilion, of een paar dagen Thessaloniki.

Ook is het mogelijk om vanuit Corfu naar Zagoria te gaan. Er is een regelmatige bootverbinding (van ongeveer 45 minuten) tussen dit eiland en Igoumenitsa, een havenplaats op het vasteland. De autorit, vanaf Igoumenitsa naar Ioannina, duurt ongeveer 2 uur. Deze route is vaak erg druk en door het vele vrachtverkeer kan het nogal moeizaam verlopen.

Ano PedinaVanuit Zagoria kunt u ook de prachtige Meteora-kloosters gaan bezoeken, een overnachting in Kalambaka of Kastraki is dan wel aan te raden. Een bezoek aan het bergdorp Metsovo is ook de moeite waard. Maar in het Zagoria-gebied zelf is ook heel veel te zien en te doen en dus is deze website ook maar een tipje van de sluier...........Ga het zelf maar ontdekken!
  
 

  Home | Sitemap | Contact | © 2005 Zagoria-griekenland.nl