Pilion is een schiereiland gelegen in het oosten van Griekenland, grofweg tussen Thessaloniki en Athene. Ten oosten van het schierleiland ligt de Egeïsche Zee en in de "krul" van Pilion bevindt zich de Pagasitische Golf. Pilion is onderdeel van Magnesia, een provincie van de regio Thessalië. De hoofdstad van deze regio is Volos, een havenstad die als een soort toegangspoort dient van Pilion. Vanuit Volos vertrekken er ferries naar o.a. de eilandengroep "de Sporaden" (Skiathos, Skopelos en Alonissos).

Pilion is een combinatie van zee en bergen en heeft een prachtige natuur. In het voorjaar bloeien de bloemen en kruiden hier volop. Een ware bloemenzee tref je dan aan! Er zijn naast olijfbomen, ook veel fruitboomgaarden (met name rondom de plaats Zagora). Pilion is heel groen, maar is dan ook erg waterrijk. De hoogste berg op het schiereiland is 1.618 meter hoog. In de winter kan men hier ook skieën. Een gebied rondom Chania beschikt over skiliften en een aantal skipistes.

Pilion is niet erg toeristisch. Er komen veel Griekse toeristen, maar ook steeds meer buitenlandse toeristen weten Pilion te vinden. Ondanks deze ontwikkeling heeft Pilion zijn eigen karakter nog steeds behouden. Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden, met aan de westkant een concentratie rondom Kala Nera en Afissos en ten oosten van de Pilion zie je dit met name in de omgeving van Aghios Ioannis en Tsangarada.

Vluchten naar Thessaloniki, maar ook naar het vliegveld van Volos (Nea Anchialos) behoren tot de mogelijkheden om het gebied te bereiken. Diversen maatschappijen, zoals Transavia, RyanAir en AirBerlin hebben in het zomerseizoen charters naar vliegveld Volos. Ook Thessaloniki wordt meerdere malen per week, het hele jaar door, aangevlogen door diverse maatschappijen. Vanaf Volos Airport bent u na ongeveer een half uur in Volos. Vanaf Thessaloniki airport duurt het zo'n 3 uur voordat u in Pilion aankomt.

  Home | Sitemap | Contact | © 2005 Zagoria-griekenland.nl