Pilion beschikt over een uitgebreid netwerk van wandelpaden. Deze worden erg goed onderhouden, o.a. door "friends of the Kalderimi" . Een wandelgroep die veel doet om de oude kalderimi (oude ezelspaden) in oude staat te herstellen of te behouden, en daarnaast  weer toegankelijk te maken voor zowel de inwoners als voor de toeristen.

Een goede wandelkaart is die van Anavasi van Centraal Pilion. Daarnaast kunt u vele wandelroutes downloaden op de site van Pilionwalks. Een prachtige site (in verschillende talen, waaronder Nederlands) met informatie over Pilion en vele, goede wandelroutes, met uitgebreide beschrijvingen en kaarten. Deze routes zijn gratis te downloaden.

Ik wil mijn complimenten overbrengen aan alle mensen die het samen mogelijk maken om zulke mooie wandeltochten te maken op Pilion! De wandelpaden waren allemaal goed bewandelbaar en de routes zijn goed aangegeven. De wandelkaart hebben we telkens meegenomen, maar weinig gebruikt. De beschreven wandelingen van de site van Pilionwalks zijn prettig om bij te hebben en in combinatie met de goede markeringen is de route vaak makkelijk te vinden.

 

 

 

 

 

  Home | Sitemap | Contact | © 2005 Zagoria-griekenland.nl