Hotel Ameliko

Hotel Ameliko

Dit hotel is gelegen in het Zagoria-dorp Ano Pedina, zo’n 35 kilometer van de stad Ioannina. Het dorp ligt op zo’n 960 meter hoogte en heeft een klooster, genaamd Evangelistra, welk bewoont wordt door één non. Het klooster wordt soms nog opengesteld en dan kan men er een bezoek brengen aan de kerk binnen de kloostermuren, met mooie oude fresco's. Vraag in het hotel naar de mogelijkheden. Verder is er in het dorp een school voor de traditionele weefkunst, maar deze is helaas gesloten.

Vele huizen worden gerestaureerd om het dorp weer terug te brengen naar de tijd van weleer.
 Maak een wandeling door het dorp en ontdek de mooie plekjes, prachtige huizen en mooie vergezichten.

Het hotel is een geheel gerestaureerd huis, volgens de bouwstijl van deze streek, met twee nieuwe bijgebouwen (sinds 2007). Kamer hotel Ameliko

Het hotel heeft nu 15 ruime kamers (de meeste zelfs met een open haard), alle geheel volgens de tradities van de streek ingericht. Tevens hebben alle kamers boxsprings.
's Morgens kunt u genieten van een lekker ontbijt wat, bij mooi weer, ook buiten op de veranda kan worden geserveerd.

 

's Avonds kunt u heerlijk eten in het hotel, volgens het concept "Wat de pot schaft". Miltos zal zijn kookkunsten graag aan u presenteren. U kunt natuurlijk ook een hapje gaan eten in één van de plaatselijke restaurants in Ano Pedina (allemaal op loopafstand van het hotel).

Door de uitbreiding is de huiselijke sfeer en de gastvrijheid zeker niet veranderd! Miltos en Giorgos zullen er alles aan doen om uw verblijf zo gezellig mogelijk te maken. Zij kunnen en willen u alles vertellen over de omgeving en zijn mogelijkheden. V
anuit Ano Pedina zijn er dan ook genoeg Kamr hotel Amelikomogelijkheden om de omgeving te verkennen. Het dorp is centraal gelegen in het Zagoria-gebied. Om u vooraf al van enige informatie te voorzien zijn er een aantal tips en trips te vinden op deze website.


Hotel Ameliko

Ano Pedina, 44007

Zagori, Epirus, Greece

tel. +30 26530 71501    

  

 

  
  Home | Sitemap | Contact | © 2005 Zagoria-griekenland.nl