• De tochten zijn veelal vanuit Ano Pedina geschreven, maar kunnen ook vanuit andere plaatsen in Zagoria worden gedaan. 
          Ingang Vikoskloof bij dorpje Vikos

 • RoadEdition heeft een goede wegenkaart van Epirus (nr. 3 Epirus/Thessaly 1:250.000). Deze zijn te koop in boekwinkels in Ioannina en te bestellen via Internet. Anavasi heeft goede wandelkaarten van o.a. de Zagori (1:50.000), deze is natuurlijk ook te gebruiken als wegenkaart. Kaarten zijn te bestellen via internet en ter plaatse in verschillende (souvenirs)winkels te koop. Vaak is er in het hotel ook wel een kaart beschikbaar of eventueel te koop. De gemiddelde prijs van de genoemde kaarten is € 8,00.

 • Wilt u liever met een gids op pad? Dan kan dit ook! Informeer bij Makis van Compass Adventures naar de mogelijkheden. Welke tocht u ook gaat maken, het zal in ieder geval een succes worden! Wandelen door de prachtige Zagoria streek met een gids die bekend is in het gebied en u vanalles zal vertellen van de omgeving, de geschiedenis en de flora en fauna.

Hein en Angeliki bij Vo´domatis

 • Vanuit het dorpje Elati heeft u een prachtig zicht op de omgeving. Bij mooi weer zijn de dorpen Monodendri en Vitsa te zien, als ook Ano Pedina. Er is in dit dorpje een goed restaurant met een balkon. Tijdens uw heerlijke maaltijd kunt u daarnaast ook genieten van een prachtige uitzicht. Het restaurant heet Sta Riza (met een bordeaux-rood uithangbord).

 • Vanuit Megalo Papingo kunt u een mooie wandeling maken De "zwembaden" van Papingorichting Micro Papingo. Onderweg zijn er aan de linkerkant van de weg “de zwembaden van Papingo”. Een kleine uitgesleten kloof, waar u in kunt wandelen. Zwemmen is niet altijd mogelijk. Dit is afhankelijk of de schuiven in de dammen gesloten zijn. Maar u kunt ook gewoon genieten van de prachtige omgeving en de vele vogels, hagedissen en kikkers die er leven. De wandelroute duurt ongeveer 30 minuten; op de terugweg kunt u via een ezelspaadje (trap) aan de rechterkant van de asfaltweg terug naar Megalo Papingo, maar u kunt uiteindelijk ook doorlopen naar Micro Papingo, waar ook wandelingen starten naar de Vikoskloof en naar het Drakolimni-meer en de Astraka-hut.

 • Voor wie maar een stukje de kloof wil bewandelen: Wilde irissenVanuit Vikos (zie route naar oude brug bij Kleidonia) kunt u de kloof in naar de bron van de Voïdomatis. Vanaf het begin hebt u al een prachtig uitzicht op het kerkje beneden in de kloof. Deze wandeling duurt ongeveer 2 uur (heen en terug). Het beginpunt is aangegeven, de verdere route niet, maar het pad is goed te vinden.

 • Belangrijk voor als u gaat wandelen (maar kan ook van pas komen bij een autorit):
  Neem altijd voldoende water mee en zonnebrand.
  Een pet is geen overbodige luxe, net zoals een paar makkelijke (wandel)schoenen. Ook een lunchpakketje komt vaak goed van pas, omdat er niet altijd een taverna in de buurt is waar u dat graag zou willen. 
       
   
                                   
 • Onderschat de afstand niet, en bedenk dat u ook nog terug moet Kerkje in Micro Papingo(wandelen). Door de bergen is de afstand ooit moeilijk in te schatten. En de warmte kan u wel eens parten spelen.
  Home | Sitemap | Contact | © 2005 Zagoria-griekenland.nl