Ioannina staat bekend om de kunst van het zilver smeden, en wordt dan ook wel de zilverstad van Griekenland genoemd. Binnen de oude stadsmuren ligt het Byzantijns museum (op zo'n 50 meter van hotel Kastro) en een zilvermuseum, als ook het volksmuseum, met oude kostuums, dat gevestigd is in de voormalige Aslan Tzami moskee, welke allemaal op loopafstand van het hotel liggen.

U kunt ook met een bootje naar het eilandje “Nisi”, in het Pamvotismeer, waaraan Ioannina gelegen is. Op het eiland zijn een aantal kloosters en een museum gewijd aan de Turkse heerser Ali Pasja. In de restaurantjes aan het water kun je genieten van een heerlijk gebakken vis, of de specialiteit van het eiland: kikkerbilletjes.
                

Zilversmid Kepavi in Ioannina
Sinds 2005 zijn een aantal zilversmeden, die voorheen verspreid door de stad zaten, samengevoegd in een centrum voor traditioneel handwerk van Ioannina (ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι.) Het gebouw ligt bij het meer richting Hotel Du Lac. Verschillende zilversmeden zijn hier te bezoeken in hun ateliers en in een winkel wordt hun handwerk (o.a. sieraden, kandelaren, ikonen) verkocht. Zilversmid Kepavi in Ioannina
Daarnaast kunt u ook slenteren door de vele winkelstraatjes die Ioannina heeft. Met de auto of bus kunt u de druipsteengrotten van Perama bezichtigen. Deze zijn pas tijdens de Tweede Wereldoorlog Winkeltje Ioanninaontdekt, en het was in die tijd een goede schuilplaats. Een gids zal u rondleiden en wanneer u weer uit de grot komt heeft u een mooi uitzicht op het Pamvotismeer en de stad. Op een paar kilometer buiten Ioannina, u neemt de weg richting Metsovo, waar u de grotten van Perama zal aantreffen.

De orakelplaats Dodoni is ook de moeite waard, de plaats waar Zeus werd vereerd. Het heeft o.a. een prachtig theater, en is omgeven door bergen. Ze zijn er nog steeds bezig met opgravingen. Vanuit Ioannina volgt u de borden richting Arta, al snel zult u de borden van Dodoni zien. Verder zijn er nog vele andere mogelijkheden in de omgeving: de zuidelijke streek Tsoumerka is minder bekend, maar daarom niet minder mooi, de streek rondom Zitsa, bekend om de wijn en het nabij gelegen Theogefira (=godenbrug).

  Home | Sitemap | Contact | © 2005 Zagoria-griekenland.nl