Gebruik van een wegenkaart is aan te bevelen.

Vanuit Zagoria, en ook vanuit Ioannina kunt u een mooie autotocht maken naar de Godenbrug (ofwel in het Grieks: Theogéfira). Dit is een natuurlijke brug over de rivier Kalamás. Er zijn meerdere mogelijkheden om er te komen, maar deze beschrijving is er één die over asfaltwegen gaat:

De godenbrug "Theogefira"Neem de hoofdweg richting Igoumenitsa (niet de nieuwe snelweg, maar de E92) en neem de afslag Raiko (Let op! Deze afslag ligt in een bocht/neem vervolgens NIET de weg naar Despotiko) en vervolg de geasfalteerde weg richting Lithino/Riachovo. Daarna volgt u de bordjes naar het dorp Lithino. Deze weg blijven volgen totdat deze rechts over een soort van bailey-bruggetje gaat (u laat het dorpje Lithino links liggen). Parkeer hier ergens uw auto en neem het stenen pad dat vervolgens overgaat in een trap. Hier krijgt u al zicht op de stromende rivier, en de prachtige omgeving. U kunt helemaal doorlopen totdat u zicht krijgt op de Godenbrug.

Nadien kunt u ervoor kiezen om het dorpje Zitsa te bezoeken.
Vervolg de weg vanaf de bailey-brug(dus niet de weg terug nemen), deze zal na ongeveer 5 kilometer uitkomen in het dorpje Zitsa, dat bekend is vanwege zijn heerlijke wijn. Er is een wijnfabriekje net buiten het dorp, maar dit is niet altijd geopend voor bezoekers. U kunt ook een bezoek brengen aan het klooster Profiti Ilias. Vraag er even naar in het dorp, de inwoners zullen u graag de weg wijzen.

Bij de godenbrug

Een andere mogelijkheid is om de weg terug te rijden en aangekomen bij de splitsing, rechtsaf te slaan en de weg te vervolgen richting Koukli, Areti, en Parakalamos om vervolgens uit te komen op de weg Kalpaki-Albanese grens, waarna u via Kalpaki het Zagoria-gebied (weer) in kunt rijden.

  Home | Sitemap | Contact | © 2005 Zagoria-griekenland.nl